2013. március 5., kedd

Gondolatok

Kedves Olvasó!

Ahogy ma osztályfőnöki órán ültem, és hallgattam azt a rengeteg süketelést...elgondolkoztam.
Ennek így semmi értelme. Két év van vissza az érettségiig. Szerintem nem vagyok egyedül, de ez az egész összezavar. Fogalmam sincs, hogy "mi leszek, ha nagy leszek". És tudjátok mit?! Nem is érdekel már. Belefáradtam. Ezt kell hallgatni a nap 24 órájában. Unalmas.
Nem attól leszek nagy ember, ha szín őtös a bizonyítványom, nyalok mindenkinek össze-vissza és jópofizok.
Az élet iskolája nagyon más lesz, már most más. SOHA nem lesz szükséged RENGETEG dologra, amit most a fejünkbe tömnek. Élni tanulj meg!
Gondoljatok bele!
Jártál már oviba, általánosba, gimnáziumba...húzd az igát, talán felvesznek tovább tanulni. Akkor még jó sok évet tölthetsz iskolapadban. Hogy mi lesz az után? Lehet, hogy a híd alatt végzed, mert kitörölheted azt a hihetetlenül "zseniális" valagad a diplomáddal, nem lesz munkád. Mert ebben az országban nem lesz. Olthatsz nyugodtan, hogy szar a felfogásom, de Te is tudod és mind tudjuk, hogy ez így van.
Ha mégis felvennének valahová...Akkor szeretnék gratulálni! Egy életet baszol el olyan dolgokra, amik még csak nem is érdekelnek! Soha nem fogsz élni. Soha soha soha soha soha soha soha.
Úgy akarsz meghalni, hogy mások akarata szerint éltél?
Én nem.
Ez a baj a felnőttekkel. Tönkreteszik az álmaidat, minden elképzelésedet a porba fogják taposni. Megtehetik. Ők a nagyobbak. Te meg hagyod magad. Gratulálok.
Ne keseredj el...talán még lehetsz pornó sztár.

3 megjegyzés:

  1. valójában a felnőttek nem az álmaidat teszik tönkre, csak meg akarnak óvni a nagy csalódásoktól. és ne más kedvéért tanulj, hanem magadért. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm...azt nem mondtam, hogy nincs szükség a tanulásra.
      Az nem megóvás, hogy elhatározol valamit és azt mondják "úgy sem sikerülhet" ;)

      Törlés
  2. Szerintem pedig az a helyzet,hogy nagyon keves embernek vannak vilagos es hatarozott celjai. Hatarozott vilagos celok, lehetoleg irasban, ugyanis akkor folyamatosan elotted van mi is akarsz lenni, es semmi es senki nem tantorithat el tole, mert ezzel kituzol egy celt magadnak, De amig latszik rajtad,hogy nem tudod mit akarsz addig a felnottek el tudnak nyomni, ugymond sarokba tudnak kenyszeriteni, de ha neked vilagos terveid es celjaid vannak akkor senki es semmi nem tantorithat el toluk.
    es az iskola evei erre valoak, hogy rajojj mi is leszel ha vegre nem kell sok olyan szarsaggal foglalkoznod, aminek nagy reszet (szemely szerint a gimnaziumi anyag 90%-at)
    sosem fogod hasznalni, de arra megis jok hogy karban tartsak az agyadat, hiszen az agy is olyan mint barmely masik izom, edzesre van szuksege...
    amugy az ebben a orszagban resszel gyet kell ertenem mert evek ota kulfoldon dolgozom, nem azert mert nem szeretem a hazamat, hanem azert mert ott max tulelni tudtam nem megelni, de ez egy masik tortenet...
    Viszont nem hinnem hogy porba lehetne tiporni es elnyomni egy ember almait, mert ha meg lehet vele tenni akkor azok nem is igazi almok az igazi almok azok amikert felkelsz hajnalban pedig nincs kedved, es beleadsz 110 %-ot es pillanatrol pillanatra kozeledsz hozza amig el nem ered es ha elerted akkor kituzol ujakat es megnagyobbakat, meg mereszebbeket es az egesz folyamatnak csak az szab hatart hogy mit gondolsz nagynak es mit kicsinek, Benned a kulcs
    CSELEKEDJ! MOST!
    minden majd holnap, majd kesobb, megtehetnem ami kozelebb visz, de...
    csak kifogas es akkor ott maradsz Te is a kifogasok volgyeben a felnott es a gyerekkor kozotti szakadekban ahol az emberek nagy resze, de ha nem ez a celod akkor valaszd az eleted valaszd a celjaidat menj es kuzdj ertuk

    Vinnncent

    VálaszTörlés